Origineel cadeau verjaardag kind

Je nichtje weer bijna jarig? Een origineel verjaardagscadeau voor de zoon van je beste vriendin? Hoe kan je opvallen tussen alle nieuwe knuffels, speelgoed en boeken die de jarige nu weer krijgt? Geef iets origineels! Maar inderdaad, dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Wij helpen je met het kiezen van een origineel cadeau voor de verjaardag van een kind!

Je nichtje weer bijna jarig? Een origineel verjaardagscadeau voor de zoon van je beste vriendin? Hoe kan je opvallen tussen alle nieuwe knuffels, speelgoed en boeken die de jarige nu weer krijgt? Geef iets origineels! Maar inderdaad, dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Wij helpen je met het kiezen van een origineel cadeau voor de verjaardag van een kind!

Verjaardag van een kind

Iedereen herkent het wel, op de verjaardag van een kind wordt hij/zij overladen met (vaak dure) cadeaus. Van een nieuwe speelgoedauto, tot de vijfde knuffel en tot weer een nieuwe bouwset. Super lief van opa en oma, de buurvrouw en je vrienden, maar vaak heeft de jarige toch enkel oog voor het eerste cadeau dat hij heeft gekregen. Of nog erger, (kleine) kinderen halen vaak het meeste plezier uit het cadeaupapier in plaats van het cadeau.

origineel cadeau verjaardag kind

In een tijd van ontspullen en duurzaamheid is een overload aan (overbodige) cadeaus wel iets waar je bij stil wilt staan. Het is zonde om een cadeau te geven wat niet wordt gebruikt. Maar de jarige verwennen blijft natuurlijk een mooie traditie! Daarom 3 tips voor een origineel cadeau voor de verjaardag van een kind. Speelplezier gegarandeerd!

Tips origineel cadeau verjaardag kind

1. Een gepersonaliseerd kinderboek
Je hoort het vaak genoeg: “Van boeken krijg je nooit genoeg!”, en “Hoe meer een kind leest, hoe beter”. Om te zorgen dat het kind het (voor)lezen ook echt leuk vindt en jouw boek er uitspringt bij alle andere boeken, kun je een gepersonaliseerd kinderboek laten maken. Een boek waarin Noud spannende avonturen beleeft of Eva grootste dromen werkelijkheid worden is tegenwoordig snel gemaakt! Online kun je steeds meer aanbieders hiervoor vinden.

2. Een eigen tekendoos
Creatief bezig zijn, dat is wat kinderen vandaag de dag helaas steeds minder doen. Hoe krijg je kinderen weg van achter de laptop of Ipad? Door hun creativiteit te stimuleren. Geef een eigen tekendoos. Een mooie houten doos (eventueel met de naam van de jarige erop), met daarin gekleurde potloden en stiften. Zo kan de jarige voortaan altijd aan de slag met zijn eigen tekenmaterialen. Mooi meegenomen: de ouders zijn ook nog eens blij, want de tekenspullen slingeren niet meer overal!

3. Een Verjaardag Aftelkalender  
Wil je écht opvallen? Geef je cadeau niet op de dag zelf, maar minimaal 10 dagen voor de verjaardag. Zo zorg je ervoor dat jouw cadeau niet op de grote cadeaustapel belandt en de jarige geen aandacht heeft voor jouw cadeau. Bovendien zorgt een Verjaardag Aftelkalender ervoor dat een kind zich bewust voorbereidt op zijn verjaardag. De (bijna)jarige is éxtra blij want hij heeft nu elke dag een activiteit wat in het teken staat van zijn verjaardag. Precies wat er nodig is om de verjaardagstress weg te nemen. Met originele opdrachten en spellen leeft het kind in 10 dagen toe naar de verjaardag. Zo maakt hij bijvoorbeeld een eigen welkomstbord voor het kinderfeestje, speel je samen een verjaardagsquiz, is er aandacht voor een duurzame verjaardag en maak je je eigen slinger. Hoe leuk als dit allemaal terug te zien is op het verjaardagsfeestje!

Origineel cadeau verjaardag kind

Dus op zoek naar een leuk, origineel cadeau? Door een Verjaardag Aftelkalender te geven, geef je een echte beleving cadeau. 10 dagen plezier gegarandeerd en dan moet de verjaardag nog komen!

Deel via:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest
Chat openen
1
Een vraag?
JouwAftelkalender
Hoi! Welkom bij JouwAftelkalender!
Waarmee kunnen wij jou helpen?