Kerstvakantie uitjes!

Kerstvakantie! De kinderen kijken er al weken naar uit. Jij ook, maar tegelijk weet jij ook wat er allemaal bij komt kijken. Het weer is guur en buiten lijkt het alsmaar donkerder te worden. De decembermaand is al duur genoeg en iedere dag weer moet je iets leuks bedenken om met de kids te gaan doen. Leuke kerstvakantie uitjes met de kinderen, daar kunnen wij je bij helpen! Dus… Wat te doen in de kerstvakantie?

Kerstvakantie uitjes hoeven niet duur te zijn

Een leuk dagje weg of gezellige activiteit met de kinderen hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. Sterker nog, de gezelligste activiteiten samen zijn vaak simpel en gratis! Dus wat gaan jullie doen tijdens de kerstvakantie? 

De top 5 gratis kerstvakantie uitjes 2021:

1. De kinderboerderij  kerstvakantie uitje #1! Op de kinderboerderij, geiten of konijnen aaien, altijd leuk! Zelfs als het koud is kun je hier heerlijk rondbanjeren en kijken de kinderen hun ogen uit. Tip: kerstmuts mee voor stoere fotos van jouw kids met de dieren. Of voor grappige foto’s van de dieren zelf 😉 Hier vind je een lijst met veel mooie kinderboerderijen in Zuid Holland.

2. Vliegtuigen spotten – Pak de auto naar het dichtsbijzijnde vliegveld. Kijk thuis alvast vanaf welke spottersplek jullie de vliegtuigen op het vliegveld bij jullie in de buurt het beste kunnen zien. Tip! Neem een verrekijker en wat lekkers mee voor tijdens het spotten. Maak de dag nog leuker en verzin steeds een verhaal bij elk vliegtuig: waar komt het vliegtuig vandaan? Wie zit er in? Bij wie gaat hij op bezoek? Een super kerstvakantie uitje! 

3. Speurtocht – zoek van te voren 5 opvallende, leuke plekken in jouw buurt op. Bijvoorbeeld een speeltuin, standbeeld,  muurschildering of grote boom. Kijk in Google Maps wat de coördinaten zijn van deze plek (dit doe je door in Google Maps op de rechtermuisknop te klikken) en laat je kinderen hiernaar navigeren. Zo speur je samen naar leuke plekken bij jullie in de buurt!

Wil je meer hulp bij het neerzetten van je speurtocht? Gebruik de app Troovie!  

4. Bezoek de bieb – leuk en leerzaam, ga samen naar de bibliotheek. Hier zijn jullie zo de hele middag zoet. Vaak worden er ook leuke (gratis) activiteiten tijdens de kerstvakantie voor kinderen georganiseerd. Tip! Bedenk per persoon van te voren over welk onderwerp je meer wilt weten en zoek daar een boek over op. Is je jongste bijvoorbeeld gek op dinosaurussen? De bieb staat er vol mee! Leuk en leerzaam! 

5.  Strandwandeling – kleed de kinderen warm aan en ga heerlijk uitwaaien. Hier knapt iedereen van op. Misschien heb je zelfs goed genoeg weer om in het zand te spelen of te vliegeren.

Weet je nog steeds niet wat te doen in de kerstvakantie?

Niet iedereen houdt van een strandwandeling of buitenactiviteit in de winter. Gelukkig zijn er ook veel leuke binnenactiviteiten. Wil jij de komende dagen of weken geen zorgen hebben over wat je kan doen met de kinderen? Met de Gezinsdag Aftelkalender zit je de komende tijd gebakken. Open bijvoorbeeld iedere dag een doosje. Zo heb je een kerstvakantie vol gezellige activiteiten die geen extra geld kosten. Leuk voor het hele gezin en je bent er een dagdeel mee zoet. Zonder dat je er zelf iets voor hoeft te bedenken of voorbereiden! Door de variëteit aan opdrachten, zit er voor iedereen wel iets leuks tussen. Moet papa of mama soms werken? Dat is geen probleem, de activiteiten zijn ook leuk met één ouder. 

Met deze kalender heb je minimaal 10 activiteiten die jij met je kinderen kunt doen in de kerstvakantie. Heb je al andere plannen (zoals vliegtuigspotten ;)), geen probleem! De activiteiten zijn niet tijdgebonden dus doe ze rustig later een keer.

Volgend jaar ook al een leuk uitje

Extra bonus! Wanneer jullie het laatste doosje openen is het jullie eigen, zelf gecreëerde Gezinsdag! Door de opdrachten die jullie hebben gedaan, hebben jullie zelf jullie eigen Gezinsdag samengesteld. Ieder jaar opnieuw kunnen jullie dit samen weer vieren! Dus ook volgend jaar, zit je (in ieder geval voor één dag ;)) alvast gebakken! 

Fijne kerstvakantie!

Deel via:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest
Chat openen
1
Een vraag?
JouwAftelkalender
Hoi! Welkom bij JouwAftelkalender!
Waarmee kunnen wij jou helpen?